260826 przepisów z 712 blogów
Sałatka ziemniaczana...

Sałatka ziemniaczana...

Sałatka ziemniaczana „raz, dwa”Prosta... ⇖ 21

Ciasto czekoladowe z...

Ciasto czekoladowe z...

Ciasto czekoladowe z bananamiSzybkie ciasto na... ⇖ 67

Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

CIASTO1 szklanka mąki pszennej1 szklanka kaszki... ⇖ 172

Makaron z łososiem i...

Makaron z łososiem i...

Makaron z łososiem i szpinakiem w sosie... ⇖ 75

Pierogi leniwe z owocami

Pierogi leniwe z owocami

Dzień Dziecka to jeden z ulubionych dni w roku... ⇖ 105

Sałatka z kurczakiem i...

Sałatka z kurczakiem i...

Składniki: ok. 200 g kolorowego makaronu 2... ⇖ 112

Kurczak w sosie...

Kurczak w sosie...

400 g filetu z piersi kurczaka400 g szpinaku2... ⇖ 128

Kiszona rzodkiewka

Kiszona rzodkiewka

Przygotujcie się na kulinarne wyzwanie - dziś... ⇖ 99

Sernik z wiśniami

Sernik z wiśniami

Dzisiejszy sernik z wiśniami ma spód z ciemnego... ⇖ 94

Sernik kajmakowy na...

Sernik kajmakowy na...

Niezwykle szybki w przygotowaniu, z niewielkiej... ⇖ 134

Wyświetlono: 184 razy
Gnocchi z solą Borowikową i Szałwią

Gnocchi z solą Borowikową i Szałwią. Pierwsze przepisy na Gnocchi pochodzą z drugiej połowy XVI wieku, a spisali je najwięksi kucharze włoskiego renesansu Panowie Cristofor Messisbug i Bartolomeo Scappi. To „makaroni”, bo tak były początkowo nazywane te przepyszne kluski ziemniaczane, ma starożytną historię. Kluskami na bazie kaszy mannej i jajek zajadali się już Legioniści Rzymscy,… Czytaj dalej Gnocchi z solą Borowikową i Szałwią Artykuł Gnocchi z solą...

Pasta Sugo al pesto di...

Pasta Sugo al pesto di...

Pasta Sugo al pesto di rucola – Historia i... ⇖ 51

Pasta Sugo di Alfredo...

Pasta Sugo di Alfredo...

Pasta Sugo di Alfredo to jedno z tych włoskich... ⇖ 68

Pasta al Pesto Rosso –...

Pasta al Pesto Rosso –...

Pasta al Pesto Rosso — Smak Sycylijskiego... ⇖ 65

Spaghetti con le...

Spaghetti con le...

Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na... ⇖ 117

Pasta Sugo di Pomodoro...

Pasta Sugo di Pomodoro...

Pasta Sugo di Pomodoro Crudo: Świeża Historia i... ⇖ 110

Sugo alla zucca e...

Sugo alla zucca e...

Sugo alla zucca e guanciale, Historia,... ⇖ 55

Pasta Sugo alla...

Pasta Sugo alla...

Pasta Sugo alla Siciliana, Historia i... ⇖ 88

Sugo di Castagne e...

Sugo di Castagne e...

Sugo di Castagne e Funghi – Grzyby i... ⇖ 77

Pasta Sugo alla Salvia...

Pasta Sugo alla Salvia...

Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis.... ⇖ 76

Pasta Bagna Cauda –...

Pasta Bagna Cauda –...

Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z... ⇖ 92


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM